Voorstellen


Mijn naam is Hilma Assies (1955). Al vroeg in mijn leven werd ik geconfronteerd met ziekte. Zowel in de naaste familie als bij mijzelf. Ik leerde al snel dat ik zelf ‘‘de benen er onder moest houden’’. Niet zeuren maar doorgaan. Dit was wel de leus in die tijd. En … het lukte mij ook. Door de opnames in het ziekenhuis wist ik al heel jong dat ik later ook daar mensen wilde helpen. Tijdens de opnames was ik al aan het oefenen voor later. Ik wilde zo graag starten maar was te jong om meteen de opleiding tot verpleegkundige te gaan doen. Als bijna 17 jarige ging ik daarom eerst de opleiding tot ziekenverzorgende doen in een verpleegtehuis. Hierna was ik oud genoeg om te beginnen met de A opleiding. Later als (wijk) verpleegkundige heb ik in allerlei functies op meerder plekken gewerkt in de gezondheidszorg. Het werken binnen de gezondheidszorg heb ik afgesloten met een aantal /jaren als hoofdwijkverpleegkundige / zorgmanager.

Foto Hilma Ik ging op een hele andere manier nadenken over ziekte en gezondheid. Kreeg het duidelijk dat ik altijd vanuit mijn wil aan het werk was maar nooit mijzelf had afgevraagd wat ik zelf / mijn lichaam aan kon. Want wat ik in mijn hoofd had moest mijn lichaam kunnen. Mijn lichaam kon ook veel en heeft mij daarmee veel gebracht. Naast mijn werk deed ik allerlei vrijwilligerswerk en zorgde voor iedereen, behalve voor mijzelf. Het was niet gemakkelijk om hier achter te komen. Wel gaf het meer zicht op mijn handelen en wat de reden ervoor was. Ik kwam er achter dat anderen alle ruimte kregen van mij maar dat ik dit t.a.v. mijzelf niet kende. Ik heb, door studie (intuïtieve ontwikkeling, healing en reading) en met hulp van anderen, nog meer geleerd en ervaren om vanuit eigen ziek zijn te kijken naar de persoon als geheel in plaats van naar de geïsoleerde klacht.

Een mens heeft een lichaam en er is meer dan dat. Een mens is ook een spiritueel wezen met een bron (ziel). Door zowel naar mijn lichaam als naar mijn ziel te luisteren leef ik meer in harmonie met mijzelf en mijn omgeving. Nu kijk ik anders naar mijn lichaam, ook als ik pijn heb. Ik mag juist dankbaar zijn voor wat mijn lichaam allemaal voor mij doet. Het koesteren, verwennen en vertrouwen op haar wijsheid en zelfhelend vermogen.
Als ik mij verzet tegen een verandering reageert mijn lichaam. Het waarschuwt mij om rust te nemen of laat mij bewust worden van wat ik voel. Zo maak ik contact met de pijn en / of de ziekte. Door dit bewustzijn lukt het me meer contact te maken, te luisteren. mijn grenzen te ontdekken en weten welke stappen ik kan zetten. Dit is een boeiend, doorlopend proces. Zeker de moeite waard!

Zo werd ik uitgenodigd om met mijn kracht en gevoeligheid contact te maken en dit op mijn manier in te zetten. Uit te gaan van een eigen verantwoordelijkheid voor zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel welbevinden. Te leren vertrouwen op mijn eigen gevoel en innerlijke krachten. Inzicht in mijzelf is een voorwaarde om anderen de juiste hulp te kunnen bieden.
Het proces van werken vanuit intuïtie te combineren met mijn werk- en levenservaring geeft mij de mogelijkheid om met anderen een eindje mee te lopen op de weg die zij gaan. Zo kan ik met anderen soms juist stil staan bij de leermomenten die zij tegenkomen bij zichzelf.
Dit doe ik sinds 2008 binnen mijn praktijk Corrosa als energetisch therapeut.

Na de opleidingen heb ik uiteenlopende vakgerichte trainingen gevolgd. Deze hebben mij een veelheid aan middelen en methodieken aangereikt die ik kan inzetten.