Stemvorken.


stemvorken De stemvorken kunnen zowel voor kinderen als volwassenen gebruikt worden.
Met name mensen die oa. last hebben van stress, suikerziekte, pijn, geblokkeerde emoties, slapeloosheid en onrust. Maar ook tijdens (veel) veranderingen of voor meer contact met jezelf.
Bij dove mensen heeft het de zelfde werking als bij horende.

Vanuit therapeutisch oogpunt gezien zijn de stemvorken ideaal als zelfstandige klanktherapie.
Ook ter ondersteuning van bijvoorbeeld: massages, lichaamswerk, energiewerk en meditatie.

De overdracht van zowel de innerlijke als uiterlijke klank raakt geblokkeerd als het bindweefsel dikker, droog en onflexibel wordt vanwege niet afgeronde emotionele ervaringen. Deze niet afgeronde ervaringen creëren een lege ruimte in het menselijk organisme, die door bindweefsel wordt opgevuld.
Dit nieuwe droge bindweefsel is in feite de blokkade die vanaf dat moment in het lichaam een plek heeft gekregen.
Bij een aantal vormen van ‘‘lichaamswerk’’ wordt dit bindweefsel zodanig gemanipuleerd dat het lichaamsvocht er doorheen kan stromen, waardoor de blokkade in beweging kan komen. Klank kan op dezelfde manier een blokkade in beweging zetten.
Door bewust naar muziek te luisteren kan deze beweging naar het punt van oplossen van de blokkade gaan, waardoor verandering kan plaatsvinden.
Afhankelijk van de reden om te luisteren naar de stemvorken wordt het aantal sessies bepaald.

Binnen mijn praktijk werk ik met volwassenen en kinderen. De kinderen mogen zelf helpen met het vasthouden van de stemvorken. Hierdoor worden zij er op een speelse manier bij betrokken. Meestal weten zij precies hoelang zij kunnen luisteren. De stemvorken werken ondersteunend bij acupunctuur behandelingen. Ook geeft het luisteren pijnvermindering.